NärCon Gävle

Trots sömnlöshet var detta den bästa helgen på väldigt länge. Jag och Sebbe var på konvent, NärCon Gävle. Det är ett konvent för folk som är intresserade av japansk kultur, Harry Potter, rollspel och annat nörderi. Många cosplayare (såna som klär ut sig till ofta japanska figurer), mycket skratt, roliga föreläsningar, fick träffa två Youtubers jag kollat på i ett år ungefär och hade helt enkelt superkul.
 
I fredags var första dagen. Jag hade på mig min unicorn-onepiece som jag köpte på H&M för ett par veckor sedan. Tänkte att den kom väl till pass där. 
 
 
På fredagskvällen spelade Sebbe datorspel medan jag var på ett minilajv. Internet- och spelcafét här i stan hade lånat ut datorer så det fanns en massa olika datorspel att spela. Jag provade WoW (world of warcraft) för första gången, tror faktiskt jag kommer spela det fler gånger. Lajvet jag var på var också superkul. Ett lajv är lite som teater, man går in i en roll och sen får man improvisera och spela en roll. Lajvet handlade om världen efter undergången. Vi var ett gäng på typ tretton personer som samlades i en bunker efter att flyglarmet gått. Vi hade ingen mat och inget vatten och inte en aning om vad som hade hänt. Det var ganska spännande faktiskt. Var så mörkt att man inte riktigt kunde urskilja folks ansikten, så eftersom det höll på i två timmar så lärde vi oss att känna igen varandra på rösterna.
 
Lördagen kom. Vi tog bussen så att vi kom till NärCon vid ungefär 11.30 på förmiddagen. Sebbe var supertrött då han varit uppe och spelat nästan hela natten, jag hade sovit iallafall sex timmar så jag var lite piggare.
 
 
Under lördagen så var Yumi och Tomu, två Youtubers (https://www.youtube.com/channel/UCf1eYbEYK15Tuv6HUm9rpfw) där. Jag har följt deras Youtubekanal i ett år, kanske lite längre till och med, så var jättehäftigt att få se och prata med dom i verkligheten. En annan Youtuber som också var där var Zaitr0s. Jag hade aldrig sett honom förut, men han gör tydligen främst filmer där han spelar olika datorspel (https://www.youtube.com/user/zaitr0s). Precis som Yumi och Tomu så har även Zaitr0s en ganska stor Youtubekanal. Han har mer än 38,000 subscribers. På Yumi och Tomus gemensamma kanal har de över 74,000 subscribers. Kan rekommendera er att kolla upp båda två! 
 
 
På söndagen (igår) tog NärCon slut för den här gången. Det var avslutning och jag fick en bild jag köpte av en person som den målat av Sativa. Tyckte att hon var superduktig så blev verkligen nöjd. Nu ska jag bara köpa en ram så ska den upp på väggen. Kan rekommendera er att kolla upp den på Instagram där den heter @spaceingoats. Det är väldigt bra priser på bilderna och det går att lämna beställningar med önskemål. Jag betalade bara en hundralapp för bilden med Sativa.
På avslutningen var det bland annat en kampsportsförening som visade upp sig. Vad sporten heter minns jag inte, men de använder sig av ljussvärd typ. Tyckte det var riktigt coolt!
 
 
Nu är jag ganska trött efter den här helgen. Somnade så tidigt som halv tolv igår kväll, helt utmattad. Har dock haft jättekul så det är värt det. NärCon kommer tillbaka till Gävle nästa år, så får se om jag besöker det då med. Det var besökare som hade med sina barn, så tror absolut inte att det är omöjligt att ta med barnvagn.
 
Hoppas alla andra också haft en bra helg, och Happy Halloween! :)